Een zalmvlieg PDF Afdrukken E-mailadres
Vliegbinden - Patronen
Geschreven door Erik van den Hoek   
dinsdag 11 juli 2017 19:29

Een zalmvlieg

 

 

Er zijn zo vreselijk veel manieren om zalmvliegen te binden. Met als resultaat zo onvoorstelbaar veel verschillende zalmvliegen dat het je er als beginner soms van duizelt. Ik kan het weten want ik ben ook een beginner en zal dat ook wel blijven. Eerlijk gezegd is het niet zo mijn ding. Het vangen van een zalm is machtig mooi. Het dagen, weken en seizoenen er in te investeren qua tijd en skills en geld is echter gewoonweg niet mijn ding. En zo blijf ik een gelegenheidszalmvisser die heel af en toe eens zo’n schitterende vis vangt. Maar wel met respect van de doorbijters die zo’n vis dan ook altijd meer verdienen dan ik.

 

 

Als je goed op de foto kijkt zie je dat niet alleen de vlieg prototype is.....


 

Vliegbinden is, zoals je wel zult weten, wel mijn ding. Visvliegen binden dus. Oftewel simpele patronen om vis mee te vangen. Soms mooi, soms lelijk maar altijd bedoeld voor aan het water. Niet in een lijstje. Daar zijn anderen veel beter in. Voor zalmvliegen is dat niet anders. In relatie tot de keren dat ik op zalm vis bind ik veel te veel van die dingen. Ze zijn leuk om te maken, kleurig, lekker fors en je kunt er eindeloos in variëren.

 

 

 

 

 

 

Dit jaar gaan er een paar mee naar Noorwegen welke vooral uit kleurige poolvos zijn vervaardigd. Hoewel de vleugel verstevigd is met een ‘underwing’ van bucktail. En als je je ook eens wilt wagen aan zo’n zeer bewegelijke zalmvlieg dan zie je hierboven hoe het prototype, op aanwijzing van anderen, op mijn vice gestalte kreeg.

 

erikdenoorman