Woelen

Wachten duurt lang. Vooral die laatste weken. Vandaag op het werk geprobeerd alles netjes af te ronden en over te dragen. Dat viel geeneens mee kan ik je zeggen. Maar goed. Toch kwam ook deze dag tot een einde en reed met, in de spiegel kijkend of de slagboom wel echt dicht ging, opgetogen weg van mijn werk.

 

 

De dagen tevoren leken wel voorbij te kruipen. Ik had nog wat bind beloftes uitstaan die af moesten, de tassen moesten worden ingepakt, uitgepakt, toch weer ingepakt en uiteindelijk na de zoveelste check dicht geritst en geklicked. De checklijst die we al jaren lang hanteren voor zo’n 10 daags tripje is handig. Je mag immers, als je vliegt, maar beperkt bagage meenemen. En wat de een bij zich steekt hoeft vaak een ander niet mee te nemen. Het heeft geen enkele zin vier tekentangen, fileermessen, EHBO setjes en dergelijke te hebben. Uiteraard heeft ieder wel zijn eigen kleding en visspullen mee.

 

 

Behalve de vliegen dan. Hans bindt maar schaars, Marco had oprecht geen tijd dit keer en Siemon least ze al jaren. En ik had natuurlijk beloofd dat dit allemaal goed zou komen. Een man een man, een woord een woord. Dus heb ik een ontzagwekkende hoeveelheid clousers, garnalen, rukmuggen en super pupans bij me.

 

 

Morgen dus. Nog één nachtje slapen zei mijn moeder altijd als ik bijna jarig was. En dan sliep ik niet. Zo zal het nu ook wel weer gaan. De checklijst gonst nog wat na, de beelden van de laatste weerberichten staan op mijn netvlies en ook zie ik telkens zakkend water op de grafieken van het glommawater.

 

Ja morgen. De trein van 10.10. Rendez vous met de vismaten bij vertrekhal 1 en dan gaat het los. Met de KLM cityhopper naar Ålesund, huurauto oppikken, een kleine 1,5 uur karren en ja dan…. We zullen vast onderweg wel wat eten. Dan kunnen we nog heerlijk de avond meepakken. De eerste aanbeten voelen, de backing er uit zien janken, de top zien buigen en zuchten van genot. Zoals alleen volwassen kerels kunnen als ze een droomtripje maken in het land waar je nooit uitgekeken raakt. Dat wordt weer woelen vannacht……….

 

erikdenoorman