Snelbinder van de week 109 PDF Afdrukken E-mailadres
Vliegbinden - Patronen
Geschreven door Erik van den Hoek   
zaterdag 06 mei 2017 22:34

Snelbinder van de week 109

 

Articfox streamer

 

Het zachte haar van een poolvos laat zich makkelijk in alle denkbare kleuren verfen. Je ziet het vaak gebruikt worden bij het maken van zalmvliegen. Zowel op haak gebonden als bij tubeflies. Terecht want het is een gemakkelijk te verwerken en geeft een onweerstaanbare actie onder water. Ook bij langzaam binnen strippen. Bovendien is dit materiaal niet extreem duur en relatief makkelijk te verkrijgen. Je kunt er ook heel subtiel bewegende streamertjes van maken. En die kun je in allerlei kleuren en maten inzetten voor een breed scala aan roofvissen in zowel zoet als zout water. De mijne zet ik in aan het begin van het roofbleiseizoen begin juni. De roofblei jaagt dan nog op kleinere prooivis en dit streamertje heeft intussen een goede reputatie opgebouwd. Aan de hand van de foto’s kun je zien hoe makkelijk deze streamer te maken is.

 

Als eerste zet je een ketting of diablo oogje voor op de haak vast. Daarna breng je de binddraad naar achteren om een pluk articfox als staart op te zetten.

 

Het lijfje kun je maken van plat tinsel of, zoals hier, van bindzijde. Als laatste bind je nog twee plukken poolvos voor op de haak vast. Een pluk aan de bovenzijde en een kleinere pluk aan de onderzijde. Je kunt nu direct afbinden en het kopje paar keer lakken.

 

 

erikdenoorman

Laatst aangepast op zaterdag 06 mei 2017 22:45