Nu is de tijd

 

Check jij je visspullen ook altijd zo rond deze periode? Ik wel. Zo net voor het voorjaar is er een mooie tijd voor. Uiteraard om e.e.a aan te vullen aan leaders en tippetmateriaal, drijfmiddel, lijnvet en dergelijk zaken. Ook mooi om het kurk van je hengel(s) een als nieuw te maken met een laus sopje en een brillo sponsje. Reels kan je ontdoen van allerlei stof en vuiligheid en, zo nodig, van een likje vet.En zo zijn er nog tal van kleine dingetjes die je mooi nu even op orde kunt brengen.

 

Zo'n topoog is absoluut funest voor je (dure) lijnen. Snel vervangen door een beter en harder topoog voorkomt ongewenste narigheid.

 

Een punt van aandacht zijn ook de ogen van je hengel. Met name het topoog kan er soms beroerder aan toe zijn dan je dacht. Zeker de wat goedkopere ogen slijten vrij snel in en gaan op den duur je lijn beschadigen. Gebruik eventueel een vergrootglas om e.e.a te constateren.En dat wil je niet. Daarom is het nu ook de tijd dat topoog eens te (laten) vervangen voordat je straks, op je mooiste vis/vakantiemoment, in de problemen komt!erikdenoorman