PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 20 oktober 2008 02:00

erik(van den Hoek)denoorman

 

 

 


Ik ben in 1959 geboren in Hilversum en getogen in Amersfoort. Ik werk als opzichter Openbare Ruimte in en bij de gemeente Utrecht. Mijn beide dochters zijn de deur uit en samen met mijn vrouw wonen we op eeen fijne plek in Soest

 

Vanwege het feit dat ik reeds jaren met de vlieg in Noorwegen vis heb ik van mijn vismaten op een dag de bijnaam ‘erikdenoorman’ gekregen. Het werd een soort van handelsmerk, maar dan wel met kleine letters en aan elkaar geschreven.  Ik 'treed op' op diverse beursen en geef lezingen of bindinstructies bij allerlei verenigingen in binnen en buitenland. Sinds 2008 participeer ik ook, als voorbinder en gids, in een vliegvisworkshop aan de Glomma bij Koppang. Een initiatef van Koppang Camping dat jaarlijks op goede belangstelling mag rekenen en waar ik veel plezier aan beleef.

 

Vliegvissen doe ik vanaf mijn veertiende jaar, toen nog als activiteit bovenop kunstaasvissen en nog veel meer andere takken van hengelsport. Dat is inmiddels ruim 40 jaar geleden. Het binden van vliegjes doe ik iets minder lang, dat is circa 35 jaar geleden begonnen. Sindsdien heb ik me ontwikkeld tot iemand die vooral functionele vliegen bind en graag met alternatieve materialen experimenteerd. Tot mijn verbazing bleek dat anderen daar profijt bij hadden. En met dat gegeven ben ik een eigen website gestart. Ik vind het erg leuk vanuit mijn eigen ervaringen anderen te kunnen inspireren. Ik heb er voor gekozen om de site vrij te houden van banners en dergelijke zodat ik zonder verplichtingen kan roepen wat ik wil. Waar nodig en functioneel zal ik echter gewoon naar merken of leveranciers verwijzen.

 

Momenteel hou ik mij, in mijn vrije tijd,  vrijwel alleen nog maar met vliegvissen bezig. Het liefst op vlagzalm en winde. Maar ik ga de andere takken van vliegvisserij, zoals het vissen op zeebaars, roofblei, zalm, forel,snoek en alles wat een 'vlieg' neemt, beslist niet uit de weg.

 

Het leuke aan vliegvissen en het binden van kunstvliegen vind ik nog steeds de veelzijdigheid. En dat geldt niet in de laatste plaats voor de vele mensen die je telkens weer ontmoet. Soms aan het water, soms op internet en op een gezellige bindavond of beurs ergens in het land.  Het internet ervaar ik als een enorme bron aan informatie. Je kunt daar vrijwel direct antwoord krijgen op de vele vragen die er altijd rondom het vliegvissen zullen zijn en blijven. Ook kun je snel met anderen in contact komen en afspraken maken om een mee te gaan vissen, werpen of binden. De prikbordpagina en facebook zijn daar een mooie voorbeelden van.

 

Ook ga ik regelmatig op pad met visvrienden in binnen en buitenland. Gezellig zitten babbelen op een rots of aan het water wat te eten maken of iets drinken, zijn daar ook belangrijke ingrediënten van. Maar ook mijn vrouw gaat vaak mee. Vliegvissen doet ze helaas niet. Ik ervaar vliegvissen vooral als een ‘totaal beleving’. Of, zoals het ook wel heet: “a way of life”.

 

 

Maar..... er is op mijn website óók plek voor jouw belevenissen en wetenwaardigheden .Uiteraard kun je reageren via de email op het gastenboek. Het zou fijn zijn als de website interactief wordt gebruikt.Erik van den Hoek a.k.a. erikdenoorman

Laatst aangepast op zondag 27 oktober 2013 09:14