Walden-pond

Hier weer een berichtje uit Koppang aan de Glomma.
 
 
Wederom klom Edward in de pen om ons bij te praten over de stand van zaken rondom het altijd bruisende Koppang in de Noorse provincie Hedmark. Nu speciale aandacht voor het Glommahouse. ik mocht het er eerder nog niet over hebben omdat Edward, perfectionist al hij is, zelf de puntjes nog op de i wilde zetten alvorens er elders over te reppen. Maar van de zomer werd ik al rond geleid in dit pand. Werkelijk ideaal als je eens met wat gelijkgestemden een vistrip wil organiseren aan topwater zonder concessies te doen aan de luxe die je thuis ook hebt. Enfin. lees het zelf maar.
 
 
Omdat hier alles nog onder een dikke ijslaag zit deze keer geen info over de visomstandigheden maar toch wel interessante info voor vliegvissers die eens naar Noorwegen willen en hun vakantie willen doorbrengen in een comfortabel onderkomen op loopafstand van de Glomma!
 
 

Een paar jaar terug hadden wij de mogelijkheid om een huis vlakbij onze camping te kopen. De bewoonster was eerder verhuisd naar een verzorgingshuis en enkele jaren later op 93 jarige leeftijd overleden. Vlak daarna kregen wij de mogelijkheid om het verouderde huis te kopen. Na aankoop hebben we het huis volledig gestript en voorzien van nieuwe vloeren, waar nodig nieuwe plafonds, wanden een nieuwe keuken, toiletten, badkamers, elektrische installatie, riolering en waterleiding. 
 
 
 
 
 
 
De bekleding aan de buitenkant van het huis is verwijderd. Na het aanbrengen van extra isolatie is het huis met nieuw hout bekleed. Het dak is er letterlijk af geweest en vernieuwd en alle ramen zijn vervangen door extra geïsoleerde ramen met UV werend glas. Soms ging het allemaal van een leien dakje maar soms zat het ook aardig tegen.. bloed, zweet en… je kent het wel. Maar met behulp van de lokale aannemer en goede vrienden is het allemaal goed gekomen en kunnen we trots zijn op het resultaat.
 
 

Er staat nu een prachtig huis in een fantastische omgeving. Met 5 slaapkamers, 2 badkamers, een ruime keuken, woonkamer met eethoek is er plaats voor maximaal 10 personen. Ideaal voor gezinnen, een groep visvrienden of een vliegvis vereniging die met een aantal leden graag in Noorwegen wil vissen! Met diverse meren en rivieren in de directe omgeving zijn er tal van mogelijkheden om te genieten van prachtige visserij!
 
 
 

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om een mooie informatieve website in elkaar te zetten. Hier vind je alle informatie over het vakantiehuis met duidelijke foto’s van alle kamers maar ook foto’s die een aardige indruk geven van de prachtige omgeving.
We nodigen je natuurlijk van harte uit om eens een kijkje te nemen op www.glommahouse.com
 
 
erikdenoorman